Vegetarisch koken voor dummies: 5 tips

Een bestaan als vegetariër of flexitariër wordt met de dag populairder. Voor veel mensen blijft het lastig om zonder vlees iets lekkers op tafel te zetten. Herkenbaar? Na het lezen van deze blog niet meer!

Kies je kaas
We hebben het hier natuurlijk niet over de goudse kaas op je bammetjes. Al eens gekookt met geitenkaas of Parmezaanse kaas? Parmezaan is een heerlijke smaakmaker die risotto zijn finishing touch geeft. Geitenkaas is ook zo’n smaakmaker waar je punten mee scoort. Combineer geitenkaas ook eens met balsamicoazijn! Kaas is een ingrediënt dat het gerecht mooi kan binden. Bovendien vult kaas best wel waardoor de hongerige mondjes ook gevoed zullen worden.

Noten in je gerecht
Een handje noten per dag is gezond, en het is nog lekker ook! Door de noten van te voren te roosteren in een koekenpan (zonder olie) of in de oven smaken ze nog beter. Laat ze dan nog wel even afkoelen voor je ze op je bord strooit. Probeer dus eens pijnboompitjes door je pasta te doen. Geroosterde walnoten zijn bijvoorbeeld erg lekker bij geitenkaas. Dan nog een laatste tip voor de hobbykoks die wat pelwerk niet schuwen: ga voor pistachenoten!

Bonen als basis
Bonen vormen een ideale basis voor een vegetarisch gerecht. Met name door het hoge vezel- en eiwitgehalte zijn ze erg voedzaam en een goede vleesvervanger. Bonen zijn enorm veelzijdig. Zo kun je ze verwerken in warme en koude gerechten, maar ook in toetjes! Denk hierbij aan brownies van zwarte bonen. Bonen en kikkererwten zijn ook bijzonder geschikt als basis ingrediënt voor een bonenburger.

Verras met verse kruiden
Verse kruiden maken je eten zóveel lekkerder. Koop bijvoorbeeld een pot verse basilicum. Het smaakt met name goed bij Italiaanse gerechten. Extra pluspunt, het plantje ruikt heerlijk. Een ander verrassend kruid is verse munt, ons allen bekend van de verse munt thee. Maar behalve voor thee is munt ook een ideale toevoeging aan smoothies of salades. Dit kruid geeft salades een frisse smaak en gaat goed samen met rood fruit en (geiten)kaas.

Varieer met fruit
Nog bang dat de diehard carnivoren niet tevreden zullen zijn? Er is nog een laatste troef! Peren en blauwe kaas in een stamppot, gedroogde pruimen bij een pittige couscous of framboos in een salade. Fruit zorgt voor een frisse tegenhanger in je maaltijd. Fruit matcht erg goed met noten en kaas. Verwerk die elementen in je gerecht en je hebt niet eens door dat er geen vlees in je eten zit.

Zoek vegetarische recepten op Chef & Share

Deel via Whatsapp
Categorieën: Uncategorized

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,