Stifado

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
120 min
Moeilijkheid
Gemiddeld
Voor
3 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
300 mililiter
Rode wijn
450 gram
Sucadelappen
2 -
Rode ui
1 -
Wortel
4 -
Tomaten
400 mililiter
Gezeefde tomaten
2 -
Knoflooktenen
6 theelepel
Kaneel
5 theelepel
Oregano
2 -
Laurierbladeren
1 eetlepel
Bloem
3 -
Naanbrood
Stifado

Stifado is een heerlijk Grieks stoofgerecht.

Deel via Whatsapp
  1. De sucadelappen in blokjes snijden. De ui snipperen, de knoflook pellen en in kleine stukjes snijden, de tomaten in achten snijden.
  2. Olie in de pan verhitten en het vlees op hoog vuur dicht laten schroeien. De bloem er over strooien en even aanbakken, dan de kruiden en groenten toevoegen behalve de sjalotten
  3. De rode wijn toevoegen en een uurtje laten stoven
  4. Ondertussen de sjalotten pellen
  5. Na 60 minuten de sjalotten toevoegen.
  6. Laat het geheel vervolgens nog 60 minuten stoven. Wanneer het geheel te droog wordt, doe en dan wat wijn bij. Voeg naar smaak zout en peper toe
  7. Serveer uiteindelijk met naanbrood, Griekse salade (bijv. tomaten/komkommer) en tzatziki.

Één reactie

  1. Profielfoto van Pieter-Jan
    Pieter-Jan Geplaatst op november 13, 2017

    Ziet er goed uit Sander! Matcht denk ik goed met mijn tzatziki recept: https://chefshare.nl/recipe/homemade-tzatziki/

Om te reageren,