Vlaams stoofvlees met bruin bier

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
180 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
1000 gram
Runderlappen
2 eetlepel
Mosterd
2 stuks
Plakken ontbijtkoek
2 eetlepel
Balsamico azijn
3 eetlepel
Laurierbladeren
4 stuks
Kruidnagels
2 stuks
Bouillonblokjes
2 stuks
Bruin bier, bv Leffe Bruin
3 stuks
Uien
3 stuks
Teentjes knoflook
Vlaams stoofvlees met bruin bier

Dit stoofvlees laat je keuken de hele middag al lekker ruiken. Dat is nog maar het begin. Op het bord proef je het malse vlees in de heerlijk kruidige saus.

Serveer met hutspot en / of rodekool.

Deel via Whatsapp
  1. Snijd de riblappen in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm, bestrooi het met peper en zout. Snijd daarna de ui en de knoflook, dit mag redelijk grof zijn.
  2. Laat de boter smelten in een opgewarmde braadpan. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Haal het vlees dan uit de pan.
  3. Doe een klein scheutje olijfolie in de pan. Bak de uien tot ze glazig zijn, voeg aan het einde de knoflook ook toe. Doe daarna het vlees er weer bij. Besmeer twee plakken ontbijtkoek met grove mosterd, leg deze met de mosterdkant omlaag op het vlees. Voeg de kruidnagel, de laurierbladeren, een bouillonblokje en de bloem toe. Doe de balsamicoazijn erbij, het zure van de azijn zorgt dat het vlees extra mals wordt. Voeg het bruine bier toe en roer goed door.
  4. Stoof het vlees op een zo laag mogelijk vuurtje voor zo'n 3 a 4 uur. Als het geheel te droog wordt, voeg wat water toe.
  5. Serveer met hutspot of vlaamse frieten.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,