- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- november 19, 2017
- Voorbereidingstijd
- 15 min
- Bereidingstijd
- 180 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 4 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- november 19, 2017
- 1000 gram
- Runderlappen
- 2 eetlepel
- Mosterd
- 2 stuks
- Plakken ontbijtkoek
- 2 eetlepel
- Balsamico azijn
- 3 eetlepel
- Laurierbladeren
- 4 stuks
- Kruidnagels
- 2 stuks
- Bouillonblokjes
- 2 stuks
- Bruin bier, bv Leffe Bruin
- 3 stuks
- Uien
- 3 stuks
- Teentjes knoflook
Dit stoofvlees laat je keuken de hele middag al lekker ruiken. Dat is nog maar het begin. Op het bord proef je het malse vlees in de heerlijk kruidige saus.
Serveer met hutspot en / of rodekool.
- Snijd de riblappen in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm, bestrooi het met peper en zout. Snijd daarna de ui en de knoflook, dit mag redelijk grof zijn.
- Laat de boter smelten in een opgewarmde braadpan. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Haal het vlees dan uit de pan.
- Doe een klein scheutje olijfolie in de pan. Bak de uien tot ze glazig zijn, voeg aan het einde de knoflook ook toe. Doe daarna het vlees er weer bij. Besmeer twee plakken ontbijtkoek met grove mosterd, leg deze met de mosterdkant omlaag op het vlees. Voeg de kruidnagel, de laurierbladeren, een bouillonblokje en de bloem toe. Doe de balsamicoazijn erbij, het zure van de azijn zorgt dat het vlees extra mals wordt. Voeg het bruine bier toe en roer goed door.
- Stoof het vlees op een zo laag mogelijk vuurtje voor zo'n 3 a 4 uur. Als het geheel te droog wordt, voeg wat water toe.
- Serveer met hutspot of vlaamse frieten.
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,