Vegetarische quiche

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
40 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
1 -
Eigeel
1 -
Winterpeen
1 -
Broccoli
1 -
Rode ui
12 -
Snoeptomaat
6 -
Vellen bladerdeeg
200 gram
Magere kwark
1 handje
Feta
2 handje
Geraspte parmezaanse kaas
4 theelepel
Gedroogde Italiaanse kruiden
1 -
Taartvorm (23 cm)
Vegetarische quiche
  1. Verwarm de over voor op 220 graden.
  2. Snijd de broccoliroosjes klein en kook deze ongeveer 5-7 minuten.
  3. Bedek een taartvorm met bakpapier.
  4. Leg het bladerdeeg goed verdeeld over de gehele taartvorm (ook de randen).
  5. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
  6. Rasp de winterpeen redelijk grof en snipper de rode ui.
  7. Meng in een schaal de winterpeen, ui en een handje parmezaanse kaas.
  8. Voeg hier de goed uitgelekte broccoli aan toe en breng op smaak met peper, zout, een eetlepel gedroogde kruiden en de knoflook.
  9. Meng nu alles goed door elkaar. Daarna toe je de mix bovenop de taartbodem.
  10. Doe de 4 hele eieren, de kwark en nog wat kruiden naar wens in een mengschaal en klop het geheel luchtig op.
  11. Giet het eimengsel over de groenten en laat het even naar de bodem lopen.
  12. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de gehele quiche.
  13. Strooi er een handje parmezaanse kaas over en verdeel de feta over de gehele quiche.
  14. Rol de zijkanten van de quiche naar binnen.
  15. Smeer deze rand in met het eigeel en zet de quiche 35 minuten in de oven. Controleer gaarheid met een satéprikker.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,