Vegetarische curry met bloemkool en zoete aardappel

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
1 min
Bereidingstijd
30 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
1 -
Rode peper
1 -
Stukje verse gember
1 -
Ui
1 -
Aubergine
1 -
Bloemkool
2 -
Zoete aardappelen
1 pot
Linzen
1 pot
Tapaks curry pasta (tikka masala)
1 pot
Tomatenblokjes
1 -
Bouillonblokje
2 -
Naanbrood
300 gram
Rijst
100 mililiter
Volle yoghurt
Vegetarische curry met bloemkool en zoete aardappel

Deze curry is voor liefhebbers van pittig en gezond eten. De variant die je hier ziet is met heel veel groenten, hier kan je uiteraard mee variëren.

Deel via Whatsapp
  1. Snijd de rode peper en gember zeer fijn. Snijd de ui, aubergine en zoete aardappelen klein. Snijd de bloemkool in vrij kleine stukjes.
  2. Doe wat olie in ee grote verwarmde wok. Bak de peper en gember 2 minuten. Voeg dan de zoete aardappel, aubergine en bloemkool toe. Kook ondertussen de rijst en bak het naanbrood volgens de verpakking. Als de zoete aardappelen bijna gaar zijn (na zo'n 10 minuten), voeg de tomatenblokjes, currypasta en het bouillonblokje met zo'n 400ml water toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg op het laatst de linzen toe.
  3. Als de saus te droog is kan je wat extra water toevoegen.
  4. Serveer de curry met naanbrood en / of rijst. Giet op het bord wat volle yoghurt erbij voor een frisse en lichtzure toevoeging

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,