- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- november 1, 2017
- Voorbereidingstijd
- 5 min
- Bereidingstijd
- 30 min
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Voor
- 2 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- november 1, 2017
- 250 gram
- Tortellini (ik gebruik altijd gewoon de gedroogde)
- 2 -
- Kipfilet
- 250 mililiter
- Droge witte wijn
- 150 mililiter
- Sinaasappelsap (vers of uit pak)
- 200 mililiter
- Crème fraîche
- 25 gram
- Zonnebloemenpitjes
- 50 gram
- Boter
- 2 theelepel
- Suiker
- 1 theelepel
- Ketoembar
- 1 theelepel
- Paprikapoeder

Het klinkt misschien wat apart; een pastagerecht met sinaasappelsaus. Maar als klein kind was ik er al gek op en nu maak ik het nog steeds regelmatig want het is echt heerlijk. Probeer het een keer! Vergeet de zonnebloempitten en tuinkers niet want die maken het helemaal af.
- Zet alvast water op voor de pasta. Snijd de kipfilet in blokjes. Smelt de boter in de pan en bak de kipfilet gaar, breng op smaak met het paprikapoeder, zout en peper. Haal vervolgens de kip uit de pan.
- Fruit in dezelfde pan de knoflook kort en voeg de wijn, het sinaasappelsap, bouillontablet, ketoembar en suiker toe. Laat dit 5 minuten koken.
- Voeg nu de creme fraiche toe. Om klontjes te voorkomen roer ik altijd eerst de creme fraiche door in een kommetje met een deel van het wijn-sinaasappelmengsel. Zodra het vloeibaar is voeg ik het pas toe aan de pan.
- Laat de saus ongever 10-15 minuten inkoken. Ondertussen kun je de tortellini koken, de zonnebloempitjes roosteren (en met zout bestrooien!) Ook kun je nu de sinaasappels in stukjes snijden. Het lekkerste is om de partjes los te snijden tussen de vliesjes omdat je dan geen velletjes hebt, dit is echter wel even een prutswerkje.
- Voeg op het laatst de kip en sinaasappel toe aan de saus en warm nog even mee. Eventueel kan je de saus nog wat dikker maken met maizena en verder op smaak brengen met zout en peper.
- Serveer met de zonnebloempitten en de tuinkers. Bon appetit!
Oeh dit ga ik binnenkort een keer maken Von! @vonne-biesheuvel