Tortellini met kip in sinaasappelsaus

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
30 min
Moeilijkheid
Gemiddeld
Voor
2 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
250 gram
Tortellini (ik gebruik altijd gewoon de gedroogde)
2 -
Kipfilet
250 mililiter
Droge witte wijn
150 mililiter
Sinaasappelsap (vers of uit pak)
200 mililiter
Crème fraîche
25 gram
Zonnebloemenpitjes
50 gram
Boter
2 theelepel
Suiker
1 theelepel
Ketoembar
1 theelepel
Paprikapoeder
Tortellini met kip in sinaasappelsaus

Het klinkt misschien wat apart; een pastagerecht met sinaasappelsaus. Maar als klein kind was ik er al gek op en nu maak ik het nog steeds regelmatig want het is echt heerlijk. Probeer het een keer! Vergeet de zonnebloempitten en tuinkers niet want die maken het helemaal af.

Deel via Whatsapp
  1. Zet alvast water op voor de pasta. Snijd de kipfilet in blokjes. Smelt de boter in de pan en bak de kipfilet gaar, breng op smaak met het paprikapoeder, zout en peper. Haal vervolgens de kip uit de pan.
  2. Fruit in dezelfde pan de knoflook kort en voeg de wijn, het sinaasappelsap, bouillontablet, ketoembar en suiker toe. Laat dit 5 minuten koken.
  3. Voeg nu de creme fraiche toe. Om klontjes te voorkomen roer ik altijd eerst de creme fraiche door in een kommetje met een deel van het wijn-sinaasappelmengsel. Zodra het vloeibaar is voeg ik het pas toe aan de pan.
  4. Laat de saus ongever 10-15 minuten inkoken. Ondertussen kun je de tortellini koken, de zonnebloempitjes roosteren (en met zout bestrooien!) Ook kun je nu de sinaasappels in stukjes snijden. Het lekkerste is om de partjes los te snijden tussen de vliesjes omdat je dan geen velletjes hebt, dit is echter wel even een prutswerkje.
  5. Voeg op het laatst de kip en sinaasappel toe aan de saus en warm nog even mee. Eventueel kan je de saus nog wat dikker maken met maizena en verder op smaak brengen met zout en peper.
  6. Serveer met de zonnebloempitten en de tuinkers. Bon appetit!

Één reactie

  1. Profielfoto van Marijke
    Marijke Geplaatst op november 2, 2017

    Oeh dit ga ik binnenkort een keer maken Von! @vonne-biesheuvel

Om te reageren,