- Gedeeld door
- Gang
- Voorgerecht
- Gedeeld op
- oktober 3, 2017
- Voorbereidingstijd
- 8 min
- Bereidingstijd
- 10 min
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Voor
- 4 personen
- Gang
- Voorgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- oktober 3, 2017
- 1 -
- stengel citroengras
- 1000 mililiter
- kippenbouillon
- 400 mililiter
- Kokosmelk
- 1 handje
- galangal (Laos), verkrijgbaar bij een toko of op de markt
- 5 -
- limoenblaadjes
- 300 gram
- Kipfilet
- 2 -
- bosuien
- 250 gram
- paddestoelen (Shiitake of Champignons)
- 2 -
- rode rawit chillies
- 3 eetlepel
- vissaus
- 2 eetlepel
- limoensap
- 1 eetlepel
- bruine suiker
- 1 -
- Verse koriander
Tom Kha Kai is een traditionele Thaise Kippensoep met Kokosmelk, Rode Rawit Chillies, Galangal, Limoen en Citroengras. Scherp, zuur, zoet en zout – gewoon heerlijk!
- Snij de citroengras in 4 cm lange stukken en sla het met de rug van de mes een beetje plat
- Breng de kippenbouillon en de kokosmelk aan de kook, voeg de citroengras, de galangal, de limoenblaadjes en de Chilies toe en laat het 10 minuten sudderen.
- Voeg de paddenstoelen toe en kook nog 5 minuten, roer het kippenvlees er doorheen en kook voor een paar minuten op een kleine vlam, het vlees moet teder blijven. Breng de soep op smaak met de limoen sap, suiker en vis saus
- Serveer in kommen en garneer met chili, lente-uien en koriander. De soep moet vers zuur en licht zout proeven.
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,