Tom Kha Kai

Gedeeld door
Gang
Voorgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
8 min
Bereidingstijd
10 min
Moeilijkheid
Gemiddeld
Voor
4 personen
Gang
Voorgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
1 -
stengel citroengras
1000 mililiter
kippenbouillon
400 mililiter
Kokosmelk
1 handje
galangal (Laos), verkrijgbaar bij een toko of op de markt
5 -
limoenblaadjes
300 gram
Kipfilet
2 -
bosuien
250 gram
paddestoelen (Shiitake of Champignons)
2 -
rode rawit chillies
3 eetlepel
vissaus
2 eetlepel
limoensap
1 eetlepel
bruine suiker
1 -
Verse koriander
Tom Kha Kai

Tom Kha Kai is een traditionele Thaise Kippensoep met Kokosmelk, Rode Rawit Chillies, Galangal, Limoen en Citroengras. Scherp, zuur, zoet en zout – gewoon heerlijk!

Deel via Whatsapp
  1. Snij de citroengras in 4 cm lange stukken en sla het met de rug van de mes een beetje plat
  2. Breng de kippenbouillon en de kokosmelk aan de kook, voeg de citroengras, de galangal, de limoenblaadjes en de Chilies toe en laat het 10 minuten sudderen.
  3. Voeg de paddenstoelen toe en kook nog 5 minuten, roer het kippenvlees er doorheen en kook voor een paar minuten op een kleine vlam, het vlees moet teder blijven. Breng de soep op smaak met de limoen sap, suiker en vis saus
  4. Serveer in kommen en garneer met chili, lente-uien en koriander. De soep moet vers zuur en licht zout proeven.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,