Surinaams broodje pulled-chicken

Gedeeld door
Gang
Lunch
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
6 personen
Gang
Lunch
Gedeeld door
Gedeeld op
3 stuks
Kipfilet
6 stuks
witte bolletjes/ pistoletjes
2 stuks
Rode paprika
2 stuks
Uien
2 stuks
Knoflookteentjes
1 stuks
Komkommer
1 stuks
Zak gemengde sla
1 stuks
Rode peper
5 eetlepel
kethup
5 eetlepel
Ketjap Manis
1 deciliter
Witte wijnazijn
2 theelepel
Suiker
1 -
Peper en zout
1 -
Olijfolie
Surinaams broodje pulled-chicken

Een heerlijk lichtpittig Surinaams broodje pulled chicken

Deel via Whatsapp
  1. Kook de kipfilet op middellaag vuur in 15 min gaar
  2. Snij ondertussen de groente: paprika in reepjes, uien en peper in kleine snippers, en de komkommer in plakjes. Doe vervolgens de paprika en komkommer in een bakje met witte wijnazijn.
  3. Als de kip gaar is, iets laten afkoelen en dan uit elkaar trekken met 2 vorken totdat mooie reepjes/ sliertjes ontstaan.
  4. Maak ondertussen de saus. Doe een beetje olijfolie in de wok op middelhoog vuur. Vervolgens de ui, rode peper en knoflook (d.m.v. pers) toevoegen en een paar minuten meebakken. Vervolgens het vuur iets lager zetten en de Ketjap Manis, Ketchup en suiker toevoegen. Dit goed doorroeren totdat een mooie stevige saus ontstaan. Naar eigen inzicht eventueel meer Ketjap Manis, Ketchup en suiker toevoegen
  5. Doe vervolgens de kip in de pan bij de saus en roer het goed door. Laat het vervolgens nog een paar minuten bakken, om het goed warm te maken. De saus kan nog verder gefinetuned worden door ketjap, ketchup en of suiker toe te voegen.
  6. Snij vervolgens de broodjes open, leg de gemengde sla, paprika en komkommer er in. Voeg als laatste de kip toe. Serveer naast het broodje de rest van de sla en het komkommer paprika mengsel.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,