Kook de kipfilet op middellaag vuur in 15 min gaar
Snij ondertussen de groente: paprika in reepjes, uien en peper in kleine snippers, en de komkommer in plakjes. Doe vervolgens de paprika en komkommer in een bakje met witte wijnazijn.
Als de kip gaar is, iets laten afkoelen en dan uit elkaar trekken met 2 vorken totdat mooie reepjes/ sliertjes ontstaan.
Maak ondertussen de saus. Doe een beetje olijfolie in de wok op middelhoog vuur. Vervolgens de ui, rode peper en knoflook (d.m.v. pers) toevoegen en een paar minuten meebakken. Vervolgens het vuur iets lager zetten en de Ketjap Manis, Ketchup en suiker toevoegen. Dit goed doorroeren totdat een mooie stevige saus ontstaan. Naar eigen inzicht eventueel meer Ketjap Manis, Ketchup en suiker toevoegen
Doe vervolgens de kip in de pan bij de saus en roer het goed door. Laat het vervolgens nog een paar minuten bakken, om het goed warm te maken. De saus kan nog verder gefinetuned worden door ketjap, ketchup en of suiker toe te voegen.
Snij vervolgens de broodjes open, leg de gemengde sla, paprika en komkommer er in. Voeg als laatste de kip toe. Serveer naast het broodje de rest van de sla en het komkommer paprika mengsel.
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,