Stamppot met veldsla, gorgonzola en peer

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
20 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
2 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
1000 gram
Kruimige aardappelen
1 kopje
Melk
200 gram
Gorgonzola
2 -
Rijpe peren
150 gram
Geroosterde amandelen
1 -
Peper en zout
200 gram
Gerookte kipfilet
1 -
Bosui
Stamppot met veldsla, gorgonzola en peer

Verrassende stamppot door de combinatie van pittige gorgonzola met het zoete van peer!

Deel via Whatsapp
  1. Schil en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar
  2. Snijd ondertussen de peren in dunne plakjes en snijd de gerookte kip en gorgonzola in stukjes
  3. Giet de aardappelen af. Voeg de melk toe en stamp tot een gladde en romige puree. Voeg naar smaak peper en zout toe
  4. Meng de veldsla, de gerookte kip en de bosui door de puree
  5. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de amandelen en gorgonzola
  6. Leg op elk bord een paar plakjes peer
  7. Eet smakelijk!

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,