- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- augustus 15, 2017
- Voorbereidingstijd
- 1 min
- Bereidingstijd
- 20 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 4 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- augustus 15, 2017
- 400 gram
- Spaghetti
- 2 -
- Uien
- 1 -
- Courgette
- 4 -
- Wortelen
- 2 -
- Laurierbladeren
- 3 eetlepel
- Italiaanse kruiden
- 500 mililiter
- Basis tomatensaus
- 1 -
- Blikje tomatenpuree
- 300 gram
- Rundergehakt
- 50 mililiter
- Rode wijn
- 100 gram
- Verse parmezaanse kaas
De klassieke spaghetti bolognese, wie kent hem niet. Deze variant is gemakkelijk, gezond en heerlijk tegelijk!
- Snijd de ui en wortel in kleine stukjes. Snijd de knoflook heel fijn, de knoflookpers is volgens de Italianen not done! Kruid het gehakt met peper, zout en wat Italiaanse kruiden.
- Bak de ui, wortel en de laurierbladeren 5 minuten. Voeg daarna het gehakt, de knoflook en rode wijn toe. Snijd ondertussen de courgette en doe deze er bij als het gehakt rul is gebakken.
- Zet de spaghetti op in zeer ruim kokende water, zo voorkom je dat de spaghetti gaat plakken! Houd de kooktijd volgens de verpakking aan om de spaghetti beetgaar (al dente) te koken. Proef op tijd of de pasta gaar is. Een alternatief is een spaghettisliert tegen de muur gooien, blijft ie plakken, dan is de spaghetti gaar! Giet de spaghetti af en doe er wat olijfolie bij tegen het plakken.
- Voeg ondertussen de tomatensaus, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe aan de gehakt en groenten. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas.
- Breng de saus waar nodig op smaak met extra peper, zout en / of Italiaanse kruiden. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,