Snert/ Erwtensoep

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
180 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
6 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
600 gram
Spliterwten (groen)
500 gram
Krabbetjes (varken)
300 gram
Verse worst
300 gram
Kookspek (b.v. zuurkoolspek)
275 gram
Rookworst
200 gram
Aardappel
400 gram
Winterpeen
400 gram
Prei
400 gram
Knolselderiij
200 gram
Ui (wit)
2 stuks
Laurierblad
3 liter
Water (koken)
4 theelepel
Peper en zout
12 stuks
Roggebrood
Snert/ Erwtensoep

Een traditionele dikke erwtensoep met heerlijk vlees en verse groenten!

Deel via Whatsapp
  1. Snijd alle groenten fijn (wortel/ aardappel/ knolselderij in blokjes) (Prei/ ui fijn snijden)
  2. Voeg het water, de spliterwten, de laurierbladen en het vlees samen in een pan.
  3. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het met deksel op de pan rustig sudderen voor 1,5 tot 2 uur met de deksel op de pan. Schep het ontstane schuim tussentijds steeds weg.
  4. Haal na 1,5 tot 2 uur het vlees en de laurierbladen uit de pan en zet aan de kant.
  5. Voeg nu de groente in stappen toe (met bijvoorbeeld tussenpauzes van 5 minuten) en laat het 20 minuten op zo`n zachtjes mogelijk vuur doorkoken. Vergeet niet te roeren! Erwtensoep brandt snel aan.
  6. Verwijder het vlees van de krabbetjes van de botten en haal zoveel mogelijk vet hierbij weg. Snijd al het vlees in stukken en voeg weer toe aan de soep en laat nog even meekoken.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  8. Laat de soep een dag staan. Erwtensoep is dan namelijk het lekkerste.
  9. Verwarm de soep heel langzaam (zal ongeveer een uur duren) met regelmatig omroeren. Eet smakelijk!

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,