- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- januari 30, 2018
- Voorbereidingstijd
- 5 min
- Bereidingstijd
- 15 min
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Voor
- 2 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- januari 30, 2018
- 2 -
- Tomaten
- 1 -
- Blikje tomatenpuree
- 1 -
- Tomatenblokjes, blik
- 2 stuks
- Paprika
- 2 stuks
- (rode) ui
- 1 -
- Stukje verse gember
- 1 -
- Rode peper
- 1 -
- Zoete aardappel
- 1 eetlepel
- Ras el hanout
- 2 theelepel
- Gemalen komijnzaad
- 2 theelepel
- Gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel
- Peper en zout
- 3 stuks
- Eieren
- 50 gram
- Verse koriander
- 1 eetlepel
- Bruine basterdsuiker
- 1 -
- Turks brood
Een oorspronkelijk Israëlisch gerecht boordevol groenten waar je eindeloos mee kunt variëren! Dit is een basisrecept waar je maar eigen smaak bijvoorbeeld feta, tonijn, kikkererwten of pittige worst aan toe kunt voegen. Ook heerlijk met Turks brood on the side.
- Snijd de ui in halve ringen. Snijd de peper en gember fijn en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
- Rooster in een grote koekenpan (of hapjespan) de komijn even kort op hoog vuur.
- Voeg de olie toe aan de komijn en voeg zodra de olie heet is de ui, peper, gember en zoete aardappel toe. Pers ook de knoflook boven de pan. Voeg de overige kruiden en de helft van de koriander toe en schep het geheel goed om.
- Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en de paprika's in reepjes en voeg deze toe aan de pan.
- Voeg vervolgens de basterdsuiker, het blikje tomatenblokjes, de tomatenpuree en een scheut water toe. Voeg de basterdsuiker toe en schep het geheel om.
- Maak 3 kuiltjes in de saus en breek boven ieder kuiltje een ei. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft!
- Leg, zonder de saus om te scheppen, een deksel op de pan zodat de eieren in de saus worden gepocheerd. Dit duurt ongeveer 6 minuten. De dooier mag best vloeibaar blijven!
- Voeg tot slot de overgebleven koriander toe. Serveer met Turks brood. Eet smakelijk!
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,