- Gedeeld door
- Gang
- Voorgerecht
- Gedeeld op
- oktober 9, 2017
- Voorbereidingstijd
- 20 min
- Bereidingstijd
- 35 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 4 personen
- Gang
- Voorgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- oktober 9, 2017
paprikasoep kun je op verschillende manieren maken, maar zelf vind ik deze de lekkerste (door het vleugje sinaasappel).
- Je kunt de paprika's op twee manieren gebruiken in dit recept. De gemakkelijkste manier is ze schoon te maken en in stukken te snijden en aan de soep toe te voegen. Het lekkerste is echter om de paprika's te ontvellen. Dit gaat als volgt: leg ze onder de grill of blaker ze boven een gaspit tot ze rondom zwart zijn.
- Doe de zwartgeblakerde paprika's in een plastic zak en bind deze goed dicht.
- Snij ondertussen de ui in kleine stukjes en pers de knoflooktenen.
- Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit
- Snij een aardappel in kleine stukjes
- Smoor de ui in olijfolie in een soeppan en voeg als de ui glazig is de knoflook toe en de inhoud van een blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes)
- Giet de bouillon erbij en de stukjes aardappel
- Breng aan de kook en laat de soep een half uur op een laag vuurtje trekken
- Haal ondertussen de paprika's uit de zak en trek het vel er af (dit kan gemakkelijk onder de kraan).
- Verwijder stelen en zaadlijsten en snij de paprika's in kleine stukken en voeg deze toe aan de soep
- Als de paprika's zacht zijn kun je de soep pureren met een staafmixer.
- Dan kun je de rasp en het sinaasappelsap er doorheen roeren.
- Op smaak brengen met peper en zout en eventueel een scheutje kookroom of koffiemelk.
- Doe de soep in een soepkop, versier eventueel met een dotje room en een blaadje basilicum
Heel erg lekker!