Oosterse wortelsoep

Gedeeld door
Gang
Voorgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
40 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
6 personen
Gang
Voorgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
50 gram
Klontje boter
600 gram
Winterwortels
1 -
Ui
1 -
Aardappel, groot
25 gram
Verse gember
1 1/2 liter
Kippen- of groentebouillon
4 deciliter
Kokoscreme
80 gram
Geroosterde en gehakte pinda's
1 theelepel
Chilivlokken
Oosterse wortelsoep

Winterwortels zijn niet alleen lekker in de hutspot maar je kunt er ook deze overheerlijke soep van maken. Het is veel snijwerk maar dan heb je ook wat.

Deel via Whatsapp
  1. Begin met het snijwerk: snipper 1 middelgrote ui fijn, snijd 25 gram geschilde verse gember fijn, schil 600 gram winterwortelen en snijd ze in kleine stukjes, schil 1 grote aardappel en snijd deze ook in kleine stukjes
  2. Smelt de boter in een grote soeppan en bak hierin de gesnipperde ui glazig
  3. Voeg dan de gesneden wortels, gember en aardappelen toe en laat het geheel ongeveer tien minuten meesmoren
  4. Doe dan 1,5 liter kippen-of groentebouillon erbij en 3,75 dl kokoscreme. Breng aan de kook
  5. Laat de soep 20-30 minuten op laag vuur sudderen tot alles gaar is.
  6. Laat de pan iets afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe
  8. Dien op in een kom en strooi naar behoefte chilivlokken en/of gehakte geroosterde pinda's over de soep

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,