- Gedeeld door
- Gang
- Voorgerecht
- Gedeeld op
- oktober 4, 2017
- Voorbereidingstijd
- 20 min
- Bereidingstijd
- 40 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 6 personen
- Gang
- Voorgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- oktober 4, 2017
- 50 gram
- Klontje boter
- 600 gram
- Winterwortels
- 1 -
- Ui
- 1 -
- Aardappel, groot
- 25 gram
- Verse gember
- 1 1/2 liter
- Kippen- of groentebouillon
- 4 deciliter
- Kokoscreme
- 80 gram
- Geroosterde en gehakte pinda's
- 1 theelepel
- Chilivlokken
Winterwortels zijn niet alleen lekker in de hutspot maar je kunt er ook deze overheerlijke soep van maken. Het is veel snijwerk maar dan heb je ook wat.
- Begin met het snijwerk: snipper 1 middelgrote ui fijn, snijd 25 gram geschilde verse gember fijn, schil 600 gram winterwortelen en snijd ze in kleine stukjes, schil 1 grote aardappel en snijd deze ook in kleine stukjes
- Smelt de boter in een grote soeppan en bak hierin de gesnipperde ui glazig
- Voeg dan de gesneden wortels, gember en aardappelen toe en laat het geheel ongeveer tien minuten meesmoren
- Doe dan 1,5 liter kippen-of groentebouillon erbij en 3,75 dl kokoscreme. Breng aan de kook
- Laat de soep 20-30 minuten op laag vuur sudderen tot alles gaar is.
- Laat de pan iets afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer.
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Dien op in een kom en strooi naar behoefte chilivlokken en/of gehakte geroosterde pinda's over de soep
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,