Malse biefstuk – tips en trucs!

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
1 min
Bereidingstijd
15 min
Moeilijkheid
Gemiddeld
Voor
2 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
2 -
Stukken biefstuk
1 -
Peper en zout
1 -
Bakboter
Malse biefstuk – tips en trucs!
  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi vervolgens met peper. Van zout kan het vlees droog worden.
  2. Zorg dat de koekenpan goed heet is. Laat de boter smelten in de pan.
  3. Bak de biefstukken zo'n 6 minuten. Zorg dat ze in beweging blijven en keer halverwege. Je kan door op de biefstuk te voelen hoe het vlees terug veert of het gaar genoeg is. Zo weet je hoe het vlees moet voelen: houd je middelvinger en duim tegen elkaar. Voel de muis van je hand (dikkere stukje onder je duim), zoveel moet het vlees ook terugveren. Wil je het vlees well done? Houd dan je ringvinger tegen je duim.Voor raw doe je je wijsvinger en duim tegen elkaar aan.
  4. Als het vlees de juiste garing heeft, laat het enkele minuten rusten in aluminiumfolie. Dan verdelen de vleessappen zich weer en wordt je biefstuk nog beter! Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper en zout.

2 reacties

  1. Profielfoto van chef
    chef Geplaatst op juli 31, 2017

    @pieter-jan: even testen

  2. Profielfoto van Bronger
    Bronger Geplaatst op november 28, 2017

    Je kan prima een biefstukje zouten. Dit moet alleen ver van te voren of pas op het laatste moment.
    – Vlees insmeren met zout
    – In een diepvrieszakje bewaren in de koelkast en minimaal 12 uur lang wegleggen.

    Het vocht zal weer terug het vlees intrekken samen met het zout.

Om te reageren,