Zorg dat je de oven vast voorverwarmt op 180 graden. Snijd de ui, wortelen en bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de courgette en tomaat in dunne plakken.
Bak de kleingesneden groenten in een grote pan.. Kruid het gehakt en bak het in een aparte pan. Als het gehakt rul is, voeg het toe aan de groenten. Doe er vervolgens de kleingesneden knoflook en de laurierbladeren bij. Nu kan je er een flinke scheut rode wijn bij doen, erg lekker!
Bak het geheel tot dat de wortel bijna gaar is. Voeg dan de basis pastasaus toe. Breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Je kan er ook nog chilipoeder en/of paprikapoeder bij doen.
Doe nu een laagje saus, een laag courgette, een laagje saus en een laag lasagnebladeren. Herhaal dit tot de schaal vol is. Leg op de laatste laag saus de plakjes tomaat en strooi ten slotte de kaas er over.
Zet de lasagne zo'n 30 minuten in de oven (afhankelijk van de oventijd van de lasagnebladeren). Dit is het moment om alvast de rode wijn te pakken (als je dit nog niet gedaan hebt)!
Tip voor de looks: als je oude kaas gebruikt krijgt je lasagne een mooi gebruinde korst!