Kip Cora in een halve ananas

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
15 min
Moeilijkheid
Gemiddeld
Voor
2 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
300 gram
Kipfilet
1 -
Hele ananas
600 gram
Zak wokgroente
5 theelepel
Kerriepoeder
3 theelepel
Kaneel
1 theelepel
Kurkuma
1 theelepel
Gemalen koriander
3 theelepel
Gemalen komijnzaad
2 -
Teen knoflook
2 theelepel
Chilipoeder
1 theelepel
Gemberpoeder
2 eetlepel
Honing
150 mililiter
Ketjap Manis
20 mililiter
Sojasaus
1 eetlepel
Balsamico azijn
Kip Cora in een halve ananas

Na dit recept wil je niets anders. Kip Cora in een bootje van ananas combineert zoet en pittig met elkaar, en maakt het tot een prachtig geheel.

Deel via Whatsapp
  1. Meng alle specerijen, de knoflook, honing, balsamicoazijn en sojasaus door elkaar.. dit is je marinade.
  2. Laat de marinade in de kip trekken (het liefst een paar uur, maar 20 minuten kan ook).
  3. Halveer de ananas en snijd het hart eruit. Het hart is bitter en taai, en moet je weggooien. Haal het vruchtvlees uit de ananas en snijd het in grove blokken.
  4. Bak de kip zonder boter of olie in de marinade gaar, en bak de blokken ananas mee.
  5. Kook de rijst en de groenten volgens het pakje.
  6. Vul de uitgeholde ananas met rijst en vlees. Schenk de overige marinade over de gewoktw groenten

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,