- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- september 15, 2017
- Voorbereidingstijd
- 30 min
- Bereidingstijd
- 15 min
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Voor
- 2 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- september 15, 2017
- 300 gram
- Kipfilet
- 1 -
- Hele ananas
- 600 gram
- Zak wokgroente
- 5 theelepel
- Kerriepoeder
- 3 theelepel
- Kaneel
- 1 theelepel
- Kurkuma
- 1 theelepel
- Gemalen koriander
- 3 theelepel
- Gemalen komijnzaad
- 2 -
- Teen knoflook
- 2 theelepel
- Chilipoeder
- 1 theelepel
- Gemberpoeder
- 2 eetlepel
- Honing
- 150 mililiter
- Ketjap Manis
- 20 mililiter
- Sojasaus
- 1 eetlepel
- Balsamico azijn
Na dit recept wil je niets anders. Kip Cora in een bootje van ananas combineert zoet en pittig met elkaar, en maakt het tot een prachtig geheel.
- Meng alle specerijen, de knoflook, honing, balsamicoazijn en sojasaus door elkaar.. dit is je marinade.
- Laat de marinade in de kip trekken (het liefst een paar uur, maar 20 minuten kan ook).
- Halveer de ananas en snijd het hart eruit. Het hart is bitter en taai, en moet je weggooien. Haal het vruchtvlees uit de ananas en snijd het in grove blokken.
- Bak de kip zonder boter of olie in de marinade gaar, en bak de blokken ananas mee.
- Kook de rijst en de groenten volgens het pakje.
- Vul de uitgeholde ananas met rijst en vlees. Schenk de overige marinade over de gewoktw groenten
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,