Pasta met garnalen en citroen-roomsaus

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
400 gram
Volkoren tagliatelle
300 gram
Garnalen met knoflooksmaak
3 eetlepel
Vloeibare boter
200 mililiter
Kook- slagroom light (minder % vet)
2 stuks
Citroen
100 gram
Parmezaanse kaas
Pasta met garnalen en citroen-roomsaus
  1. Breng een pan met water aan de kook. Kook de pasta tot het gaar is (ongeveer 10 minuten). Giet af en zet apart. Hak de oregano fijn. Rasp de schil van de citroenen. Voeg de vloeibare bak en braad in een koeken- of hapjespan en bak de gamba’s. Doe de citroenschil, het citroensap, de oregano, een beetje peper uit de molen bij de garnalen. Laat de ingrediënten meebakken tot de garnalen roze zien. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de room en de Parmezaanse kaas beetje bij beetje bij de garnalen. Roer tot er een romige saus ontstaat. Doe de pasta en de rucola bij de saus. Schep de pasta een paar keer door. Schep de pasta in een diep bord. Maak af met een handje rucola en een beetje peper.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,