Indonesische kip met Hollandse aardappel

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
20 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
Indonesische kip met Hollandse aardappel
  1. Doe de ui, knoflook en sambal in de mixer en mix het tot pulp. Voeg vervolgens de ketjap, vissaus en witte wijn erbij en mix weer.
  2. Doe de kip in een pannetje waar de stukken precies naast elkaar inpassen, meng met de saus en breng aan de pruttel. Laat dit 25 minuten pruttelen en doe de laatste 10 minuten de gesneden zoete paprika erbij.
  3. Kook de aardappelen volgens verpakking met een snufje zout.
  4. Snijd de limoen blaadjes in lange slierten en gooi de nerf weg. Doe de blaadjes samen met de erwtjes, kokosmelk en suiker in een pan en kook dit afgedekt 5 minuten. Voeg eventueel snufje zout toe.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,