Indiase curry met mango en kikkererwten

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
15 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
400 gram
Zilvervliesrijst (witte rijst voor de niet-zo-fitgirls)
1/2 pot
Pataks Tikka masala milde currypaste
1 -
Tomatenblokjes, blik
1 -
Broccoli, in roosjes
1 -
Kikkererwten, blik
2 -
Rode ui
400 gram
Pompoen, geschild en in blokjes
1 -
Gember, stuk van duimgrootte
1 -
Rode peper
1 -
Mango
250 mililiter
Water
1 -
Teentje knoflook
2 eetlepel
Balsamico azijn
Indiase curry met mango en kikkererwten

De zoete mango heeft in deze pittige curry een verrassend effect!

Deel via Whatsapp
  1. Snijd de ui, knoflook, gember en rode peper fijn en bak deze in wat olie in een wok
  2. Voeg de helft van het potje curry paste toe samen met de tomatenblokjes, het water en de balsamico
  3. Breng het geheel aan de kook en voeg de broccoli en de pompoen toe en laat het geheel koken/stomen tot de groenten beetgaar zijn
  4. Snijd ondertussen de mango in blokjes
  5. Voeg op het laatst de kikkererwten en de mango toe aan de curry
  6. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  7. Serveer de curry met de rijst en voeg als laatst een scheutje yoghurt naar smaak toe. Dit zorgt voor een frisse, romige smaak.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,