Hutspot met finishing touch van tijm

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
1 min
Bereidingstijd
25 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
1000 gram
Kruimige aardappelen
700 gram
Wortelen
2 -
Uien
10 gram
Verse tijm
50 mililiter
Melk
2 eetlepel
Mosterd
2 -
Rookworst
Hutspot met finishing touch van tijm
  1. Was de aardappelen, schillen hoeft niet voor de stamppot. Scheelt weer werk! Snijd de wortels in stukken. Doe alles in de pan en kook dit zo'n 15 a 20 minuten. Snijd de ui in kleine stukjes.
  2. Pluk ondertussen de tijmblaadjes, maak het vlees klaar en bak de ui. In plaats van rookworst kan je ook voor een rundervink of gehaktbal gaan.
  3. Als de aardappels en wortels gaar zijn, giet ze dan af. Doe de melk, mosterd en tijmblaadjes erbij en stamp het geheel. Roer tot slot de uitjes er door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Variatietip: zelfgemaakte gehaktballen met verse salie ipv rookworst.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,