Hongaarse vissoep (halászlé)

Gedeeld door
Gang
Voorgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
75 min
Moeilijkheid
Gemiddeld
Voor
4 personen
Gang
Voorgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
3 -
Ui
1 -
Karper of harder (zonder schubben en ingewanden, maar met kop!)
2 -
Spaanse peper
2 eetlepel
Hongaarse paprikapoeder
1 theelepel
Zout
Hongaarse vissoep (halászlé)

Halászlé is de vissoep van de vissers van de Donau. Je maakt hem in principe met karper, echter is karper in Nederland voornamelijk in de winter bij de visboer te krijgen waardoor je ook prima een Harder kunt gebruiken.

Deel via Whatsapp
  1. Zet een grote pan met water aan de kook
  2. Hak de 3 uien inclusief de 2 Spaanse pepers fijn, snij de kop en staart van de vis. Gooi dit alles in de pan met kokend water en laat het 1 uurtje rustig pruttelen
  3. Snij het restant van de vis in moten en strooi hier zout overheen, zet dit even apart
  4. Na 1 uur koken, dienen er 2 eetlepels Hongaarse paprikapoeder in te worden gedaan. Goed doorroeren.
  5. Doe er dan de vismoten bij. Laat dit 25 min rustig pruttelen zodat de vis gaar wordt.
  6. Schep een vismoot in een soepkom en giet de soep er overheen

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,