Hollandse Snert met Surinaamse en Indonesische invloeden.

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
120 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
8 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
500 gram
Spliterwten
250 gram
Kousenband
2 -
Winterpeen
3 -
Ui
1 -
Prei
2 -
Aardappel
1 -
Knolselderij
3 -
Selderijblad
1 -
Knoflookteentjes
1 -
Groninger metworst
1 -
Rookworst
250 gram
Vetspek
150 gram
Rundergehakt
3 liter
Bouillon
3 theelepel
Kurkumakruiden
Hollandse Snert met Surinaamse en Indonesische invloeden.
  1. Was de spliterwten onder stromend water in een zeef totdat het wegstromende water helder is.
  2. Zet de erwten op in een pan met 3 liter bouillon
  3. Het schuim er regelmatig afhalen tot dit niet meer nodig is. Doe daarna de deksel op de pan en laat het geheel ± 45 minuten koken.
  4. Snij ondertussen de groenten (behalve de selderijbladeren), spek, rookworst en de Groninger metworst in stukken
  5. Stop de groenten, gehakt, spekblokjes, rookworst en de Groningers metworst in de pan. Voeg vervolgens 3 theelepels met kurkumakruiden toe.
  6. Laat de soep een uur pruttelen. Verwijder de selderijbladeren en dien de soep op

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,