Heerlijke Italiaanse tomatensoep

Gedeeld door
Gang
Voorgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
1 min
Bereidingstijd
30 min
Moeilijkheid
Gemiddeld
Voor
4 personen
Gang
Voorgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
3 -
Winterpeen
2 -
Stengels bleekselderij
2 -
Ui
2 -
Teentjes knoflook
2 -
Bouillonblokjes
2 -
Laurierbladeren
1 -
Bakje verse Italiaanse kruiden
1 -
Blikje tomatenpuree
Heerlijke Italiaanse tomatensoep
  1. Snijd de wortel, bleekselderij en ui grof. Bak het in olijfolie in een grote pan. Snijd de tomaten en voeg die na 5 minuten toe. Voeg ook de tomatenpuree, het laurierblad, Italiaanse kruiden en een groene steel van de tomaten toe. Die haal je er later weer uit.
  2. Voeg na 5 minuten de bouillonblokjes en 1 liter water toe. Laat de soep zo', 10 minuten pruttelen.
  3. Haal de laurierbladeren, Italiaanse kruiden, de tomatentros en de losgeweekte tomatenvelletjes uit de pan. Pureer daarna met de staafmixer.
  4. Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Serveer met blaadjes verse basilicum

Één reactie

  1. Profielfoto van Pieter-Jan
    Pieter-Jan Geplaatst op augustus 20, 2017

    @thijmen, voor als je toe bent aan tomatensoep level 2!

Om te reageren,