Healthy wraps met geroosterde kikkererwten

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
40 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
3 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
400 gram
Kikkererwten, blik
6 -
Wraps
200 gram
Kwark
1 -
Aubergine
1 -
Ui
3 -
Tomaten
100 gram
Geitenkaas
3 theelepel
Ras el hanout
2 theelepel
Gerookte paprikapoeder
3 handje
Verse munt
150 gram
Ijsbergsla, gesneden
2 eetlepel
Honing
1 -
Limoen
Healthy wraps met geroosterde kikkererwten
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snipper en fruit de ui. Snijd de aubergine en tomaten in blokje en voeg bij de ui
  3. Voeg 2 theelepels ras el hanout en 1 theelepel geroosterde paprikapoeder toe aan het groentemengsel
  4. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken
  5. Doe de kikkererwten in een kom en voeg 2 theelepels olie, 1 theelepel ras el hanout en 1 theelepel paprikapoeder toe
  6. Schud de kruiden goed door de kikkererwten en leg de kikkererwten op een met bakplaat
  7. Bak de kikkererwten gedurende 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Schud halverwege even goed om
  8. Meng ondertussen de kwark met de honing en scheur de munt in kleine stukjes. Voeg de munt samen met het sap van 1 limoen toe aan het kwarkmengsel. Roer het mengsel goed door en voeg eventueel naar smaak extra honing toe.
  9. Haal de kikkererwten uit de oven en laat ze afkoelen op keukenpapier zodat ze goed knapperig worden
  10. Besmeer een wrap met het kwarkmengsel, leg hierop ijsbergsla, groentemengsel en kikkererwten. Brokkel er stukjes geitenkaas over en garneer met een paar blaadjes munt
  11. Rol het geheel op en serveer lauwwarm

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,