Groningse poffert

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
120 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
6 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
1000 gram
Zelfrijzend bakmeel
500 gram
Rozijnen
4 -
Eieren
550 mililiter
Melk (warm)
1 handje
Paneermeel
Groningse poffert

De poffert is een traditioneel Gronings armeluisgerecht.

Deel via Whatsapp
  1. Poffertpan invetten en helemaal bestrooien met paneermeel.
  2. Van meel, rozijnen en melk een gladde massa maken (niet te dun).
  3. Eieren toevoegen.
  4. Deegmassa in de poffertpan stoppen. Poffertpan afsluiten met een elastiek.
  5. Doekje onder in grote pan met water. Zorg dat je altijd kokend water bij de hand hebt om bij te vullen.
  6. De poffertpan in de grote pan met water plaatsen en twee uur au bain-marie laten koken.
  7. Bij het serveren wat gesmolten (ongezouten) boter, een beetje bruine basterdsuiker en kaneelpoeder erop doen.

2 reacties

  1. Profielfoto van Dineke
    Dineke Geplaatst op oktober 9, 2017

    Wij aten dit vroeger thuis soms op zaterdag als toetje: een flinke plak warme poffert op je bord met daaroverheen wat warme melk met er in opgeloste boter, bruine basterdsuiker en kaneel. Heerlijk!

  2. Profielfoto van CoraV
    CoraV Geplaatst op oktober 11, 2017

    Heel tof! Zoals @dineke al zei: typisch gerecht waar mijn oma het vaak over heeft!

Om te reageren,