- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- november 6, 2017
- Voorbereidingstijd
- 10 min
- Bereidingstijd
- 100 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 4 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- november 6, 2017
- 1000 gram
- Geitenvlees
- 1 -
- Ui
- 2 -
- Tenen knoflook
- 1 -
- Flesje bokbier
- 8 -
- Gedroogde pruimen
- 10 -
- Stoofpeertjes
- 1 -
- Aardappelknolselderijpuree
- Zoek een geit en vraag aan de slager om hiervan 1kg aan vlees af te halen, bij voorkeur van de nek of schouder.
- Verhit olie in de pan en en schroei het vlees dicht op hoog vuur. Fruit daarna de ui en knoflook bij het vlees. Wacht tot de ui glazig is en doe dan de mosterd en 1/3 van het flesje bokbier erbij. Voeg ook de stukken pruim toe.
- Schep alles op hoog vuur goed door elkaar tot het bier kookt. Draai het vuur laag en laat het minimaal 1,5u stoven.
- Serveer met stoofpeertjes en aardappel knolselderij puree
Welke wijn raad je aan?