Geitenstoof met bokbier en pruimen

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
100 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
1000 gram
Geitenvlees
1 -
Ui
2 -
Tenen knoflook
1 -
Flesje bokbier
8 -
Gedroogde pruimen
10 -
Stoofpeertjes
1 -
Aardappelknolselderijpuree
Geitenstoof met bokbier en pruimen

Heerlijk herfstgerecht – Geitenstoof met bier en pruimen

Deel via Whatsapp
  1. Zoek een geit en vraag aan de slager om hiervan 1kg aan vlees af te halen, bij voorkeur van de nek of schouder.
  2. Verhit olie in de pan en en schroei het vlees dicht op hoog vuur. Fruit daarna de ui en knoflook bij het vlees. Wacht tot de ui glazig is en doe dan de mosterd en 1/3 van het flesje bokbier erbij. Voeg ook de stukken pruim toe.
  3. Schep alles op hoog vuur goed door elkaar tot het bier kookt. Draai het vuur laag en laat het minimaal 1,5u stoven.
  4. Serveer met stoofpeertjes en aardappel knolselderij puree

Één reactie

  1. Profielfoto van Pieter-Jan
    Pieter-Jan Geplaatst op november 15, 2017

    Welke wijn raad je aan?

Om te reageren,