- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- december 20, 2017
- Voorbereidingstijd
- 1 min
- Bereidingstijd
- 15 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 2 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- december 20, 2017
- 2 stuks
- Eendenborstfilets
- 1 -
- Peper en zout
- 1 -
- Aluminiumfolie
- Laat de eendenborst een half uur op kamertemperatuur komen. Snijd de huid in met een scherp mes. Maak er een ruitjespatroon van. Dit zorg er voor dat de eend niet krom trekt.
- Dep het vlees droog. Bestrooi vervolgens met peper en zout.
- Laat een koekenpan met dikke bodem heet worden zonder boter of olijfolie, er zit genoeg vet in de huid van de eend. Bak de stukken vlees 2 minuten op hoog vuur op de huid. Bak de eend vervolgens zo'n 5 minuten (medium) op laag vuur. Beweeg en keer regelmatig. Aroseer het vlees ook, voor dummies: lepel het vocht over het vlees.
- Laat de eendenborstfilets zo'n 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Snijd het vlees vervolgens met een scherp mes in plakken en dien het op. Serveer met je favoriete bijgerechten!
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,