Cheesecake “light”

Gedeeld door
Gang
Nagerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
60 min
Moeilijkheid
Gemiddeld
Voor
8 personen
Gang
Nagerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
75 gram
Boter (of margarine)
200 gram
Koekjes naar keuze (bijv. speculaas of bastogne)
200 gram
Roomkaas
500 gram
Magere kwark
200 mililiter
Volle yoghurt
1 eetlepel
Citroensap
150 gram
Witte basterdsuiker
1 stuks
Zakje Vanillesuiker
1 theelepel
Jam naar keuze
4 stuks
Eieren
1 eetlepel
Bloem
2 eetlepel
Maïzena
Cheesecake “light”

Een heerlijke cheesecake die smaakt als ‘de echte’ maar dan nét iets minder ongezond is dan de klassieke versie.

Deel via Whatsapp
  1. Smelt de boter in een pannetje
  2. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of met een deegroller
  3. Roer de kruimels door de gesmolten boter
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem. Druk stevig aan.
  5. Zet de bodem in de koelkast terwijl je met de vulling bezig gaat
  6. Mix (met een handmixer) in een beslagkom de roomkaas met de suiker tot een glad geheel
  7. Voeg de kwark, yoghurt, citroensap, vanillesuiker toe en mix het nog eens goed door elkaar
  8. Zeef de bloem en maïzena boven de beslagkom en voeg de eieren toe
  9. Mix het geheel nogmaals een paar minuten tot een glad beslag
  10. Haal de springvorm uit de koelkast en stort het beslag op de koekbodem
  11. Neem een mespunt jam en roer dit voorzichtig door het beslag zodat er een mooi patroontje ontstaat
  12. Bak de taart 35 minuten in een (voorverwarmde!) oven op 175 graden. Zet de oven daarna op 150 graden en bak nog eens 20 minuten.
  13. Laat de taart daarna nog 5 min in een dichte oven staan en laat vervolgens verder afkoelen in de oven met het deurtje open
  14. Zet de taart als hij volledig afgekoeld is nog 2 uur in de koelkast om verder op te stijven
  15. En dan... smullen maar!

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,