- Gedeeld door
- Gang
- Nagerecht
- Gedeeld op
- september 25, 2018
- Voorbereidingstijd
- 20 min
- Bereidingstijd
- 60 min
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Voor
- 8 personen
- Gang
- Nagerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- september 25, 2018
- 75 gram
- Boter (of margarine)
- 200 gram
- Koekjes naar keuze (bijv. speculaas of bastogne)
- 200 gram
- Roomkaas
- 500 gram
- Magere kwark
- 200 mililiter
- Volle yoghurt
- 1 eetlepel
- Citroensap
- 150 gram
- Witte basterdsuiker
- 1 stuks
- Zakje Vanillesuiker
- 1 theelepel
- Jam naar keuze
- 4 stuks
- Eieren
- 1 eetlepel
- Bloem
- 2 eetlepel
- Maïzena
Een heerlijke cheesecake die smaakt als ‘de echte’ maar dan nét iets minder ongezond is dan de klassieke versie.
- Smelt de boter in een pannetje
- Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of met een deegroller
- Roer de kruimels door de gesmolten boter
- Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem. Druk stevig aan.
- Zet de bodem in de koelkast terwijl je met de vulling bezig gaat
- Mix (met een handmixer) in een beslagkom de roomkaas met de suiker tot een glad geheel
- Voeg de kwark, yoghurt, citroensap, vanillesuiker toe en mix het nog eens goed door elkaar
- Zeef de bloem en maïzena boven de beslagkom en voeg de eieren toe
- Mix het geheel nogmaals een paar minuten tot een glad beslag
- Haal de springvorm uit de koelkast en stort het beslag op de koekbodem
- Neem een mespunt jam en roer dit voorzichtig door het beslag zodat er een mooi patroontje ontstaat
- Bak de taart 35 minuten in een (voorverwarmde!) oven op 175 graden. Zet de oven daarna op 150 graden en bak nog eens 20 minuten.
- Laat de taart daarna nog 5 min in een dichte oven staan en laat vervolgens verder afkoelen in de oven met het deurtje open
- Zet de taart als hij volledig afgekoeld is nog 2 uur in de koelkast om verder op te stijven
- En dan... smullen maar!
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,