Bietensoep met gepocheerd ei en krokant spek

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
1 min
Bereidingstijd
20 min
Moeilijkheid
Gemiddeld
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
500 gram
Gekookte bieten
1 -
Ui
1 -
Bouillonblokje
4 -
Eieren
100 gram
Repen spek
1 theelepel
Komijn
50 mililiter
Kookroom
1 -
Citroen
Bietensoep met gepocheerd ei en krokant spek
  1. Snijd de bieten en de ui grof. Verwarm olijfolie in een pan en bak de bieten en de ui zo'n 5 minuten.
  2. Voeg komijn, sap van de citroen, het bouillonblokje, peper en zout toe. Doe er 0.8 liter water bij en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  3. Mix de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens naar smaak kookroom en / of extra peper, zout of komijn toe.
  4. Zorg voor een voorverwarmde over op 180 graden. Leg de repen spek op bakpapier in de oven en bak ze in 15 a 20 minuten krokant. Pocheer de eieren. Als je wat minder tijd hebt kan je de eieren ook koken en de spekjes in de pan bakken.
  5. Serveer de soep met het ei in het midden en de reep spek op de rand van het bord.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,