Belgisch stoofpotje

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
2 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op

Stoofvlees
voor 4 personen

runderstoofvlees 500 g
jonge wortelen 250 g
pastinaak 1
ui 1
tijm 4 takjes
laurier 2 blaadjes
bruin tafelbier 200 ml
Speltbrood 1 sneetje
vleesbouillon 1 blokje
Appelstroop 1 el
mosterd 1 el
boter 1 el
peper
zout

Bereiding:

Pel en snipper de ui.
Smelt de boter en bak het stoofvlees aan. Voeg de ui toe en laat even stoven op zacht vuur.
Blus met het bier en schraap de aanbaksels los. Voeg de stroop, de tijm, de laurier en het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
Schraap de wortelen, schil de pastinaak en snij grof. Voeg bij het stoofvlees.
Besmeer het brood met de mosterd. Leg in de pan, met de mosterd naar beneden.
Laat 1,5 tot 2 uur sudderen.

Deel via Whatsapp
  1. xxx

Één reactie

  1. Profielfoto van Pieter-Jan
    Pieter-Jan Geplaatst op november 22, 2017

    Klinkt superlekker! Met pastinaak, dat ga ik ook eens proberen 🙂

Om te reageren,