- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- oktober 26, 2017
- Voorbereidingstijd
- 15 min
- Bereidingstijd
- 2 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 4 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- oktober 26, 2017
Stoofvlees
voor 4 personen…
runderstoofvlees 500 g
jonge wortelen 250 g
pastinaak 1
ui 1
tijm 4 takjes
laurier 2 blaadjes
bruin tafelbier 200 ml
Speltbrood 1 sneetje
vleesbouillon 1 blokje
Appelstroop 1 el
mosterd 1 el
boter 1 el
peper
zout
Bereiding:
Pel en snipper de ui.
Smelt de boter en bak het stoofvlees aan. Voeg de ui toe en laat even stoven op zacht vuur.
Blus met het bier en schraap de aanbaksels los. Voeg de stroop, de tijm, de laurier en het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
Schraap de wortelen, schil de pastinaak en snij grof. Voeg bij het stoofvlees.
Besmeer het brood met de mosterd. Leg in de pan, met de mosterd naar beneden.
Laat 1,5 tot 2 uur sudderen.
- xxx
Klinkt superlekker! Met pastinaak, dat ga ik ook eens proberen 🙂