- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- februari 17, 2018
- Voorbereidingstijd
- 10 min
- Bereidingstijd
- 35 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 4 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- februari 17, 2018
- 500 gram
- Beenham
- 3 eetlepel
- Grove mosterd
- 3 eetlepel
- Honing
- 1 -
- Peper en zout
- 1 eetlepel
- Gedroogde tijm
- 100 gram
- Appelpartjes
Beenham, dat eet je toch met een broodje?. Dit stukje varkensvlees steelt juist graag de show bij een AVG’tje!
- Doe de mosterd, honing, tijm, peper en zout in een kommetje. Roer het door tot een gladde marinade. Smeer de beenham in met de marinade. De echte pro's hebben daar zo'n handig kwastje voor.
- Bak de beenham en appeltjespartjes in een braadpan. Dit kan op twee manieren. 1. Doe de beenham na aanbakken in de voorverwarmde oven (160 graden, 10 min per 100 gram). 2. Bak de beenham met de deksel op de braadpan gedurende 10 min per 100 gram. Voor de perfecte garing, gebruik een vleesthermometer!
- Haal het vlees uit de pan / oven en laat het enkele minuten rusten in alumiumfolie. Snijd het vervolgens in stukken en dien het op bij je favoriete AVG-combinatie!
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,