1. Kneed de bloem, suiker, zout en het ei tot een stevige soepele deegbal.
2. Bedek de bodem en rand van een ingevette springvorm (doorsnee 25 tot 30 cm) met de helft van de deegbal met een dunne laag deeg.
3. Schil de goudreinetten, snijd ze in partjes en doe ze in een mengkom.
4. Voeg de suiker, kaneel en custard toe en schud het geheel totdat de appelpartjes mooi bedekt, bruin en vochtig zijn.
5. Doe de appelpartjes in de springvorm en bedek de taart met de rest van het deeg en er geen gaten te zien zijn.
6. Bestrooi de taart met wat suiker en amandelschaafsel.
7. Zet de taart in een voorverwarmde oven (200 graden) in het midden van de onderste helft van de oven.
8. Na vijf kwartier is de taart klaar. Af laten koelen en smullen maar!
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,