Verwarm de oven voor op 185°C. Snijd de boter in blokjes en laat even op kamertemperatuur komen.
Klop het ei los en voeg de helft van het ei bij de boter.
Voeg bakpoeder, bloem, suiker, citroensap en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een compact deeg.
Vorm een bal van het deeg en laat het minimaal een uur gewikkeld in folie in de koelkast afkoelen.
Meng ondertussen de rest van het ei door het amandelspijs zodat het spijs goed kneedbaar wordt.
Schil en snijd de appel in dunne plakjes, bestrooi met kaneel.
Haal na een uur het deeg uit de over en bedek een ingevette springvorm met het deeg.
Bedek het deeg met een laag amandelspijs en laat daarbij een rand van 1 cm vrij.
Leg de plakjes appel op het amandelspijs.
Zet de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven (185°C).
Verdeel na 20 minuten de noten over de taart en bak het geheel nog 10 minuten in de oven.
Verwijder de springvorm direct en laat de taart goed afkoelen.
Ziet er superlekker uit!
Graag 2 stukjes, kan het om 15:00 h worden bezorgd?
Af te halen aan het bij u bekende adres