Appel-notentaart

Gedeeld door
Gang
Tussendoortje
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
30 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
8 personen
Gang
Tussendoortje
Gedeeld door
Gedeeld op
250 gram
Bloem
1 -
Ei
80 gram
Kristalsuiker
80 gram
Bruine basterdsuiker
2 eetlepel
Citroensap
2 eetlepel
Bakpoeder
180 gram
Boter
1/2 theelepel
Zout
1 -
Zure appel, bijv Granny Smith
100 gram
Gemengde noten
2 theelepel
Kaneel
175 gram
Amandelspijs
Appel-notentaart
  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Snijd de boter in blokjes en laat even op kamertemperatuur komen.
  2. Klop het ei los en voeg de helft van het ei bij de boter.
  3. Voeg bakpoeder, bloem, suiker, citroensap en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een compact deeg.
  4. Vorm een bal van het deeg en laat het minimaal een uur gewikkeld in folie in de koelkast afkoelen.
  5. Meng ondertussen de rest van het ei door het amandelspijs zodat het spijs goed kneedbaar wordt.
  6. Schil en snijd de appel in dunne plakjes, bestrooi met kaneel.
  7. Haal na een uur het deeg uit de over en bedek een ingevette springvorm met het deeg.
  8. Bedek het deeg met een laag amandelspijs en laat daarbij een rand van 1 cm vrij.
  9. Leg de plakjes appel op het amandelspijs.
  10. Zet de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven (185°C).
  11. Verdeel na 20 minuten de noten over de taart en bak het geheel nog 10 minuten in de oven.
  12. Verwijder de springvorm direct en laat de taart goed afkoelen.

3 reacties

  1. Profielfoto van Pieter-Jan
    Pieter-Jan Geplaatst op juli 12, 2017

    Ziet er superlekker uit!

  2. Profielfoto van Simone Willems
    Simone Willems Geplaatst op november 27, 2017

    Graag 2 stukjes, kan het om 15:00 h worden bezorgd?

    1. Profielfoto van Marijke
      Marijke Geplaatst op november 27, 2017

      Af te halen aan het bij u bekende adres

Om te reageren,