Spaghetti bolonice

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
1 min
Bereidingstijd
20 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
400 gram
Spaghetti
2 -
Uien
1 -
Courgette
4 -
Wortelen
2 -
Laurierbladeren
3 eetlepel
Italiaanse kruiden
500 mililiter
Basis tomatensaus
1 -
Blikje tomatenpuree
300 gram
Rundergehakt
50 mililiter
Rode wijn
100 gram
Verse parmezaanse kaas
Spaghetti bolonice

De klassieke spaghetti bolognese, wie kent hem niet. Deze variant is gemakkelijk, gezond en heerlijk tegelijk!

Deel via Whatsapp
  1. Snijd de ui en wortel in kleine stukjes. Snijd de knoflook heel fijn, de knoflookpers is volgens de Italianen not done! Kruid het gehakt met peper, zout en wat Italiaanse kruiden.
  2. Bak de ui, wortel en de laurierbladeren 5 minuten. Voeg daarna het gehakt, de knoflook en rode wijn toe. Snijd ondertussen de courgette en doe deze er bij als het gehakt rul is gebakken.
  3. Zet de spaghetti op in zeer ruim kokende water, zo voorkom je dat de spaghetti gaat plakken! Houd de kooktijd volgens de verpakking aan om de spaghetti beetgaar (al dente) te koken. Proef op tijd of de pasta gaar is. Een alternatief is een spaghettisliert tegen de muur gooien, blijft ie plakken, dan is de spaghetti gaar! Giet de spaghetti af en doe er wat olijfolie bij tegen het plakken.
  4. Voeg ondertussen de tomatensaus, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe aan de gehakt en groenten. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas.
  5. Breng de saus waar nodig op smaak met extra peper, zout en / of Italiaanse kruiden. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,