- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- juli 30, 2017
- Voorbereidingstijd
- 10 min
- Bereidingstijd
- 30 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 3 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- juli 30, 2017
- 500 gram
- Gekookte bieten
- 1 -
- Ei
- 125 gram
- Crème fraîche
- 5 gram
- Bieslook
- 3 -
- Bosui
- 450 gram
- Aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 2 eetlepel
- Water
- 150 gram
- Geraspte (geiten)kaas
Heerlijk simpele ovenschotel met bieten en aardappelschijfjes. Zelfs Ellen kan het maken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de bieten in plakjes, de bosui in centimeter brede ringen en de bieslook fijn. Bak eventueel de aardappelschijfjes en een koekenpan voor extra knapperigheid.
- Combineer de crème fraîche, het water, de bieslook, het ei en het peper en zout in een kom en roer tot een glad sausje.
- Vet een ovenschaal in met de vloeibare boter.
- Maak in de ovenschaal een laag met aardappelschijfjes, daarboven een laag bietenschijfjes, daarboven een laag met de saus (ongeveer de helft) en daarboven de helft van de bosui-ringen.
- Herhaal de vorige stap.
- Bestrooi het gerecht met de gewenste hoeveelheid geraspte (geiten)kaas.
- Plaats het gerecht in de oven en bak het 3o minuten op 200 °C.
- Geniet.
Super lekker!
Klinkt goed! Ga deze binnenkort proberen!