Bietenschotel (vega)

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
30 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
3 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
500 gram
Gekookte bieten
1 -
Ei
125 gram
Crème fraîche
5 gram
Bieslook
3 -
Bosui
450 gram
Aardappelschijfjes (voorgekookt)
2 eetlepel
Water
150 gram
Geraspte (geiten)kaas
Bietenschotel (vega)

Heerlijk simpele ovenschotel met bieten en aardappelschijfjes. Zelfs Ellen kan het maken.

Deel via Whatsapp
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bieten in plakjes, de bosui in centimeter brede ringen en de bieslook fijn. Bak eventueel de aardappelschijfjes en een koekenpan voor extra knapperigheid.
  3. Combineer de crème fraîche, het water, de bieslook, het ei en het peper en zout in een kom en roer tot een glad sausje.
  4. Vet een ovenschaal in met de vloeibare boter.
  5. Maak in de ovenschaal een laag met aardappelschijfjes, daarboven een laag bietenschijfjes, daarboven een laag met de saus (ongeveer de helft) en daarboven de helft van de bosui-ringen.
  6. Herhaal de vorige stap.
  7. Bestrooi het gerecht met de gewenste hoeveelheid geraspte (geiten)kaas.
  8. Plaats het gerecht in de oven en bak het 3o minuten op 200 °C.
  9. Geniet.

2 reacties

  1. Profielfoto van Ellen
    Ellen Geplaatst op juli 30, 2017

    Super lekker!

  2. Profielfoto van Pieter-Jan
    Pieter-Jan Geplaatst op juli 30, 2017

    Klinkt goed! Ga deze binnenkort proberen!

Om te reageren,