- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- maart 5, 2018
- Voorbereidingstijd
- 1 min
- Bereidingstijd
- 30 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 2 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- maart 5, 2018
- 200 gram
- Rijst
- 1 -
- Ui
- 1 -
- Rode peper
- 1 -
- Laos (geelwortel)
- 2 -
- stengel citroengras
- 200 gram
- Peultjes
- 1 -
- Paprika
- 100 gram
- Thaise currypasta
- 100 mililiter
- Kokosmelk
Typerend voor deze Thaise curry zijn de verse laos en citroengas. Haast je dus naar de markt of toko en zet dit heerlijke maaltje op tafel!
- Snijd de ui en peper in kleine stukjes. Snijd de stengels citroengras in stukken van zo'n 4cm en kneus ze met de zijkant van je koksmes om de smaken vrij te laten komen. Snijd de laos (ook wel geelwortel) in dikke plakken. Snijd de paprika in halve reepjes. Bijna klaar met snijden..snij tot slot de kip in stukken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Bak vervolgens de kip snel rondom bruin. Haal de kip daarna uit de pan (dan wordt deze niet zo droog) en bak de ui, peper, citroengras en laos 5 minuten.
- Voeg de currypasta, kokosmelk en een scheutje water toe. Doe na 10 minuten de peultjes en de paprika er bij.
- Serveerde curry met de rijst, koriander en limoen. Eet smakelijk!
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,