Beenham gemarineerd in honing-mosterd

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
35 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
500 gram
Beenham
3 eetlepel
Grove mosterd
3 eetlepel
Honing
1 -
Peper en zout
1 eetlepel
Gedroogde tijm
100 gram
Appelpartjes
Beenham gemarineerd in honing-mosterd

Beenham, dat eet je toch met een broodje?. Dit stukje varkensvlees steelt juist graag de show bij een AVG’tje!

Deel via Whatsapp
  1. Doe de mosterd, honing, tijm, peper en zout in een kommetje. Roer het door tot een gladde marinade. Smeer de beenham in met de marinade. De echte pro's hebben daar zo'n handig kwastje voor.
  2. Bak de beenham en appeltjespartjes in een braadpan. Dit kan op twee manieren. 1. Doe de beenham na aanbakken in de voorverwarmde oven (160 graden, 10 min per 100 gram). 2. Bak de beenham met de deksel op de braadpan gedurende 10 min per 100 gram. Voor de perfecte garing, gebruik een vleesthermometer!
  3. Haal het vlees uit de pan / oven en laat het enkele minuten rusten in alumiumfolie. Snijd het vervolgens in stukken en dien het op bij je favoriete AVG-combinatie!

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,