- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- december 24, 2017
- Voorbereidingstijd
- 1 min
- Bereidingstijd
- 15 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 4 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- december 24, 2017
- 4 stuks
- Hertenbiefstuk
- 50 gram
- Bakboter
- 1 -
- Peper en zout
- 1 -
- Aluminiumfolie
Punten scoren bij de (schoon)familie? Zo maak je hertenbiefstuk klaar!
Voor de liefhebbers van saus: ga voor rode wijnsaus of cranberrysaus.
- Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen. Dep daarna het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi vervolgens met peper. Wacht nog even met zout, van zout kan het vlees droog worden.
- Zorg dat de koekenpan goed heet is, laat daarna de boter smelten in de pan. Bak de hertenbiefstukjes zo'n 6 minuten. Zorg dat ze in beweging blijven en keer halverwege.
- Nu het geheim: je kan door op de biefstuk te voelen hoe het vlees terug veert of het gaar genoeg is. Zo weet je hoe het vlees moet voelen: houd je middelvinger en duim tegen elkaar. Voel de muis van je hand (dikkere stukje onder je duim), zoveel moet het vlees ook terugveren. Wil je het vlees well done? Houd dan je ringvinger tegen je duim.Voor raw doe je je wijsvinger en duim tegen elkaar aan. Als het vlees de juiste garing heeft, laat het enkele minuten rusten in aluminiumfolie. Dan verdelen de vleessappen zich weer en wordt je biefstuk nog beter! Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper en zout.
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,