Andijviestamppot op z’n Italiaans

Gedeeld door
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
1 min
Bereidingstijd
20 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
2 personen
Gang
Hoofdgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
600 gram
Kruimige aardappelen
300 gram
Zak andijvie
1/2 pot
Zongedroogde tomaten
100 gram
Geitenkaas
2 eetlepel
Honing
3 eetlepel
Tijm, gedroogd of vers
3 handje
Geroosterde amandelen
Andijviestamppot op z’n Italiaans

Normaalgesproken maak ik stamppot heel erg Hollands: spekjes en/of worst en veel mosterd als smaakmaker. Deze keer niet! De zongedroogde tomaatjes en de geitenkaas geven de andijviestamppot een Italiaans jasje. Zeker een aanrader 🙂

Deel via Whatsapp
  1. Was en kook de aardappels. Ik schil ze nooit bij de stamppot, je hebt er geen last van en het scheelt wat werk! Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes.
  2. Als de aardappels gaar zijn, giet ze af. Voeg de melk toe en stamp de aardappels tot een puree. Voeg vervolgens de andijvie, tijm, honing en zongedroogde tomaten toe. Roer alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Doe de stamppot op de borden. Garneer met geroosterde amandelen en brokjes geitenkaas.

Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.

Om te reageren,