- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- december 11, 2017
- Voorbereidingstijd
- 1 min
- Bereidingstijd
- 20 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 2 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- december 11, 2017
- 600 gram
- Kruimige aardappelen
- 300 gram
- Zak andijvie
- 1/2 pot
- Zongedroogde tomaten
- 100 gram
- Geitenkaas
- 2 eetlepel
- Honing
- 3 eetlepel
- Tijm, gedroogd of vers
- 3 handje
- Geroosterde amandelen
Normaalgesproken maak ik stamppot heel erg Hollands: spekjes en/of worst en veel mosterd als smaakmaker. Deze keer niet! De zongedroogde tomaatjes en de geitenkaas geven de andijviestamppot een Italiaans jasje. Zeker een aanrader 🙂
- Was en kook de aardappels. Ik schil ze nooit bij de stamppot, je hebt er geen last van en het scheelt wat werk! Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Als de aardappels gaar zijn, giet ze af. Voeg de melk toe en stamp de aardappels tot een puree. Voeg vervolgens de andijvie, tijm, honing en zongedroogde tomaten toe. Roer alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Doe de stamppot op de borden. Garneer met geroosterde amandelen en brokjes geitenkaas.
Wie moet dit recept écht proberen? Tag vrienden door @ te typen.
Om te reageren,