Pittige pompoensoep

Gedeeld door
Gang
Voorgerecht
Gedeeld op
Voorbereidingstijd
1 min
Bereidingstijd
20 min
Moeilijkheid
Makkelijk
Voor
4 personen
Gang
Voorgerecht
Gedeeld door
Gedeeld op
2 -
Bouillonblokjes
1 -
Pompoen
2 -
Uien
2 -
Teentjes knoflook
1 -
Rode peper
1 -
Stukje verse gember
Pittige pompoensoep

De gember en rode peper zorgen voor een goede dosis pit in de pompoensoep.

Deel via Whatsapp
  1. Snijd de ui, peper, gember en knoflook. Dit mag grof, je gaat het toch pureren. Even een geruststelling, de pompoen hoef je niet te schillen!
  2. Doe olijfolie in een warme pan. Bak de gesneden ingrediënten gedurende 10 minuten. Voeg ondertussen wat gemalrn peper toe.
  3. Verkruimel de bouillonblokjes en doe ze met 1 liter water in de pan. Laat het koken tot de pompoen gaar is. Dit is als je er gemakkelijk in kan prikken met een vork.
  4. Pureer alles tot een gladde soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is.

Één reactie

  1. Profielfoto van Robbert-Jan
    Robbert-Jan Geplaatst op oktober 25, 2017

    Erg lekker!

Om te reageren,