- Gedeeld door
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld op
- oktober 6, 2017
- Voorbereidingstijd
- 15 min
- Bereidingstijd
- 120 min
- Moeilijkheid
- Makkelijk
- Voor
- 6 personen
- Gang
- Hoofdgerecht
- Gedeeld door
- Gedeeld op
- oktober 6, 2017
- 1000 gram
- Zelfrijzend bakmeel
- 500 gram
- Rozijnen
- 4 -
- Eieren
- 550 mililiter
- Melk (warm)
- 1 handje
- Paneermeel
- Poffertpan invetten en helemaal bestrooien met paneermeel.
- Van meel, rozijnen en melk een gladde massa maken (niet te dun).
- Eieren toevoegen.
- Deegmassa in de poffertpan stoppen. Poffertpan afsluiten met een elastiek.
- Doekje onder in grote pan met water. Zorg dat je altijd kokend water bij de hand hebt om bij te vullen.
- De poffertpan in de grote pan met water plaatsen en twee uur au bain-marie laten koken.
- Bij het serveren wat gesmolten (ongezouten) boter, een beetje bruine basterdsuiker en kaneelpoeder erop doen.
Wij aten dit vroeger thuis soms op zaterdag als toetje: een flinke plak warme poffert op je bord met daaroverheen wat warme melk met er in opgeloste boter, bruine basterdsuiker en kaneel. Heerlijk!
Heel tof! Zoals @dineke al zei: typisch gerecht waar mijn oma het vaak over heeft!